De organisatie

Bibliotheek Kerkrade e.o. is een belangrijke partner op het gebied van lezen, leren en informeren in de regio Parkstad. De bibliotheek kent negen vestigingen in vier gemeenten: Kerkrade, Brunssum, Simpelveld en Voerendaal.

Het team

Bestuur

Directeur-bestuurder: Egid van Houtem

Raad van Toezicht

  • Dhr. P. Thönissen
  • Mw. I. Wijk
  • Dhr. F. Geelen
  • Dhr. C. van de Bunt
  • Mw. K. Wöltgens

Leden van de Raad van Toezicht zijn dit op vrijwillige basis. De Raad van Toezicht en bestuurder hanteren de Code Cultural Governance als basis voor professioneel handelen.
 

Jaarverslag 2022

Jaarcijfers 2021

Statuten

Medewerkers

Er werken circa 46 medewerkers bij Bibliotheek Kerkrade e.o., verdeeld over verschillende teams. Alle medewerkers werken samen aan de strategische doelen van de organisatie vanuit hun eigen expertise. Belangrijke competenties bij werving en selectie zijn toegankelijkheid, gericht op samenwerking, ondernemerschap, ontwikkelingsgericht, open en loyaal en resultaatgerichtheid.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de bibliotheek. Er werken op dit moment ongeveer 145 vrijwilligers bij de Bibliotheek Kerkrade e.o. Ze ondersteunen bij het (digi) Taalhuis, bij het voorlezen en in de uitleen als gastvrouw of -heer. 

Ook vrijwilliger worden?

Bibliotheek Kerkrade e.o. is een erkend leerbedrijf

Dit betekent dat we MBO-studenten mogen opleiden in de beroepspraktijk.

Meer informatie