De organisatie

Bibliotheek Kerkrade e.o. is een belangrijke partner op het gebied van lezen, leren en informeren in de regio Parkstad. De bibliotheek kent negen vestigingen in vier gemeenten: Kerkrade, Brunssum, Simpelveld en Voerendaal.

jaarverslag 2023

De verhalen van bezoekers vertellen de het verhaal van de bibliotheek; Met ruim 350.000 bezoekers ontwikkelde de Bibliotheek zich in Kerkrade, Brunssum, Voerendaal en Simpelveld in 2023 volop door. 

Jaarverslag 2023

Bestuur

Directeur-bestuurder
Egid van Houtem

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht bestaat uit:

- Dhr. P. Thönissen
- Mw. I. Wijk
- Dhr. F. Geelen
- Dhr. C. van de Bunt
- Mw. K. Wöltgens

Leden van de Raad van Toezicht zijn dit op vrijwillige basis. De Raad van Toezicht en bestuurder hanteren de Code Cultural Governance als basis voor professioneel handelen.

Statuten

Medewerkers

Er werken meer dan 40 medewerkers bij Bibliotheek Kerkrade e.o., verdeeld over verschillende teams. Alle medewerkers werken samen aan de strategische doelen van de organisatie vanuit hun eigen expertise.

Belangrijke competenties bij werving en selectie zijn toegankelijkheid, gericht op samenwerking, ondernemerschap, ontwikkelingsgericht, open en loyaal en resultaatgerichtheid.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de bibliotheek. Er werken op dit moment meer dan 150 vrijwilligers bij ons. Ze ondersteunen bij het (digi)Taalhuis, bij het voorlezen en als gastvrouw of -heer. 

Ook vrijwilliger worden?

Bibliotheek Kerkrade e.o. is een erkend leerbedrijf

Dit betekent dat we MBO-studenten mogen opleiden in de beroepspraktijk.

Meer informatie