Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 69)

 • Vacature programmamaker Basisvaardigheden Bekijk details

  17 november 2023

  Zet jij jouw passie voor taal, rekenen en digitale vaardigheden in om laaggeletterden in hun kracht te zetten en nieuwe projecten te realiseren? Dan zoeken we jou!

 • Vacature programmaleider volwassenenprogrammering Bekijk details

  17 november 2023

  Weet jij samen met je team een spannende en passende programmering neer te zetten die aansluit bij de behoeften van onze inwoners? Spreken taal en literatuur, ontmoeting, debat, erfgoed, kunst en cultuur je aan? Dan zoeken we jou!

 • Kinderboekenweek ‘Bij ons thuis’ in de bieb! Bekijk details

  19 september 2023

  Deze Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) vieren we ‘thuis’, in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zoveel van elkaar leren. De deur van de Bibliotheek staat in ieder geval wagenwijd open! De hele maand oktober zetten we de mooiste kinderboeken in het zonnetje en hebben we leuke activiteiten.

 • Maand van de Geschiedenis / oktober Bekijk details

  18 september 2023

  Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' wordt landelijk met het thema EUREKA! geschiedenis voor het voetlicht gebracht. Ook de Bibliotheek doet mee!

 • Start culturele seizoen in HuB.Kerkrade Bekijk details

  1 september 2023

  Op zaterdag 9 september van 11:00-17:00 uur luidt HuB.Kerkrade het nieuwe culturele seizoen in met een spetterend programma vol theater, muziek, literatuur en meer. De HuB-partners Bibliotheek Kerkrade, PLT en SMK Muziek & Dans nodigen iedereen uit om de sfeer te komen proeven, kijken, luisteren of meedoen met een van de vele activiteiten in de ‘culturele huiskamer’ van Kerkrade.

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  28 augustus 2023

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Kerkrade is ongeveer 25% van de bevolking laaggeletterd (bron: www.geletterdheidinzicht.nl). Tijdens de Week van lezen en schrijven - 8 tot en met 15 september - is er landelijk en ook in de bieb extra aandacht voor laaggeletterdheid.

 • September Monumentenmaand ‘Levend Erfgoed’ Bekijk details

  17 augustus 2023

  September is de jaarlijkse Monumentenmaand in Kerkrade en Aken. Deze staat dit jaar in het teken van Levend Erfgoed. Dit is er vanuit de bibliotheek te beleven!

 • Vacature leesconsulent Bekijk details

  13 juli 2023

  Droom deze zomer van een carrière in de bieb!

 • Zomercollegereeks De kunst van … in Bibliotheek Kerkrade Bekijk details

  4 juli 2023

  Bibliotheek Kerkrade trapt de zomervakantie af met een reeks inspirerende colleges voor jongeren van 10 tot 14 jaar. De colleges gaan over allerlei levenskunsten, vertegenwoordigd door gastsprekers uit de praktijk. De aftrap is met Emma Kok op dinsdag 18 juli van 15:00-17:00 uur. Zij vertelt over ‘De Kunst van het (over)winnen’.

 • Jaarverslag 2022 Bekijk details

  18 april 2023

  Teruglezen wat we allemaal in 2022 gedaan en gerealiseerd hebben? Je leest het terug in het jaarverslag 2022 'De Beste bieb in actie'.

Paginanavigatie