Podcast de Taalkloof

Gepubliceerd op: 1 oktober 2024 16:49

In Nederland zijn zo'n 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Meer dan de helft van die mensen is opgevoed met Nederlands als voertaal. Stichting Cubiss ondersteunt instellingen onder meer bij het terugdringen van laaggeletterdheid. Want hoe doe je dat? In de podcast De Taalkloof hoor je wat de gevolgen zijn van laaggeletterdheid en wat we er in Nederland tegen doen.

Tijdens de Week van lezen en schrijven was er extra aandacht voor laaggeletterdheid. Ook bij de bieb! Podcastmaker Thijs van Litsenburg bracht daarom op 13 september een bezoekje aan Bibliotheek Kerkrade. We waren op dat moment te vinden op de weekmarkt in Kerkrade centrum met onze eigen infostand. Samen met onder ander de Gemeente Kerkrade, Impuls Kerkrade Simpelveld en Het VISTA college. Om in gesprek te gaan met mensen over taal en wat je allemaal kan in de bieb!

Luister hier naar de aflevering van de Taalkloof. Vanaf ongeveer 9.20 min. hoor je podcastmaker Thijs van Litsenburg in gesprek met onze medewerkers én vrijwilligers.